Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Allereerst dit :

En weer terug naar de dagelijkse routines ...

Zaterdag, 11 juli 2020 : Voor het allereerst doet zich een situatie voor, waarbij ik gebruik kan maken van een al eerder samen gestelde stamboom. En er wordt tegelijkertijd duidelijk dat het niet verkeerd is om af en toe ook eens vóóruit te kijken, als je bezig bent met de verwerking van in 1913, in Dreumel geboren, personen.

Zou ik dat namelijk wèl gedaan hebben, dan had ik kunnen vast stellen dat direct na de geboorteakte van Alberta de Jong (akte no. 56), er opvolgend een geboorteakte wordt in geschreven (akte no. 57), ter gelegenheid van de geboorte van Antonius Lambertus de Jong.

Wellicht dat ik, als ik dat eerder had ontdekt, de stamboom van zowel Alberta als Antonius Lambertus op een andere manier zou hebben samen gesteld. Maar, gegeven de situatie zoals die nu is, namelijk er bestaat al een gepubliceerde stamboom van Alberta en nog geen van Antonius Lambertus, ga ik toch die van Alberta dankbaar gebruiken om die ook van toepassing te maken voor wat betreft Antonius Lambertus, die slechts één dag na Alberta wordt geboren. Voortkomend overigens uit een geheel ander echtpaar dan Alberta, namelijk vader Antonie de Jong en moeder Johanna van Oorsouw. De onderlinge relaties zitten als volgt in elkaar :

De ouders van Antonius Lambertus de Jong werden beide ook weer in Dreumel geboren.

Antonie de Jong op 24 januari 1880 en Johanna van Oorsouw op 14 augustus 1881.

Op 30 januari 1907, trouwen ze, te Dreumel.

Ik ga kijken wat ik mogelijk nog toe zou kunnen voegen, dat specifiek met Antonius Lambertus, en zijn ouders, te maken heeft en ik veronderstel dat ik er sneller mee klaar ben, dan met welke eerdere stamboom dan ook. Maar ... beter niet voor m’n beurt praten !!

Zondag, 12 juli 2020 : Ja, in dit geval moet ik bekennen dat ik gelijk had. Ik bèn er eerder mee klaar dan bij vorige stambomen. Geen wonder, want het meeste was al in kannen en kruiken vóór ik er toch nog een aantal familieleden aan toe kon voegen, deze keer. Vandaar dan ook direct maar de afbeelding, die slechts aan de bovenzijde enigszins uitgebreid kon worden met de voorkomelingen van Francis & Antonie de Jong. Bekijk het onderstaande PDF bestand voor alle gedetailleerde informatie en gegevens.

 


                                        TERUG NAAR BOVEN.