Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zondag, 28 februari, de allerlaatste dag van deze uiterst korte maand. Hetgeen geen enkele invloed heeft op het proces om steeds meer stambomen te produceren over in 1914 in Dreumel geboren personen. De twee en dertigste persoon is aan de beurt. Weer een dochter. Trouwens, ze is het 16e meisje dat geboren wordt, nadat er al een identiek aantal jongens werd geboren in 1914. Ze houden elkaar tot nu toe dus exact in evenwicht.

Dit meisje, dat geboren wordt op 18 juni 1914, wordt door haar ouders Antonia Maria genaamd. Niet zo héél origineel, want tàlloze meisjes gingen haar al voor met tenminste één van deze voornamen. In het dagelijks leven zal dit meisje, en later vrouw, hoogst waarschijnlijk aangesproken worden met Tonia of Maria. Hetgeen trouwens dan ook vaak de naam is, zoals die vermeld wordt op een eventueel grafmonument. Geheel begrijpelijk, maar het maakt het vinden van de juiste gegevens dan eerder afhankelijk van data van geboorte en overlijden dan van de voornaam/voornamen, van de dan overleden persoon op een grafmonument. Zij is de dochter van Arnoldus Driessen en Maria de vree.

En … kan ik de gegevens van Antonia Maria Driessen toevoegen aan een al bestaande stamboom, of moet ik een geheel nieuwe samen stellen? Er bestaan al stambomen over en voor Hendrikus Arnoldus Driessen, die op 13 november 1913 wordt geboren. Als ook voor Geertruda Arnolda Driessen, geboren op 9 februari 1914. En dan uiteraard nog Helena Maria Driessen, wiens familie in 1924 naar Amerika emigreert. Laat ik eens beginnen met deze laatste stamboom … Ja, daar vind ik Arnoldus Driessen en Maria de Vree al direct in terug …

Het is overigens al wel een hele ‘volle’ stamboom, met heel veel takken en twijgen, dus zal het even stevig herstructureren worden, om er ‘alle’ data rond Antonia Maria Driessen nog aan toe te kunnen voegen. Althans, in zoverre er sprake is van ‘alle’ data uiteraard!! Deze gegevens staan al in die eerdere stamboom.

En de hoeveelheid data hangt in grote mate af van hoe lang het leven van Antonia Maria Driessen heeft geduurd. Is ze getrouwd geweest en hoeveel kinderen heeft dat eventuele huwelijk dan voort gebracht? Dat eerst maar eens proberen vast te stellen :

► Geen grafmonument op de website van Onlinebegraafplaatsen.

► Geen gegevens bekend op de website van Het Gelders Archief.

► Geen gegevens over haar op de website van Openarchieven. Zelfs niet haar geboortegegevens.

► Wèl gegevens bekend op de website van WieWasWie, maar niet haar geboorte- of andere gegevens. Deze bevolkingsregisterkaart wordt in Tilburg opgesteld … Udenhout hoort (nu) bij de gemeente Tilburg en deze inschrijving zal dus op 1 maart 1935 hebben plaats gevonden (denk ik dan). Ze was toen 21, maar het zegt niets over het gezin waarin ze opgroeide, noch over een eventueel huwelijk.

Soortgelijke gegevens blijken ook uit het bevolkingsregister van Udenhout …

Per 1 maart 1935 is ze terug gekeerd naar Dreumel, volgens de gegevens van dit register. Getrouwd of niet getrouwd … is –nog- niet bekend. Maar WieWasWie is nog niet aan het einde van het aanreiken van gegevens. Kijk …

Ze trouwde dus inderdaad, en wel met meneer Wilhelmus Martinus Leermakers. Is ook nog te achterhalen waar en wanneer?

Hij blijkt te zijn geboren, in Udenhout, op 14 januari 1911.

Bij bijna alle gemeenten gaan de trouwakten niet verder dan tot en met 1932. En bij heel veel lang niet eens tot dat jaartal! Het kan dus zomaar zijn dat ze pas na dit jaar zijn getrouwd en er dus nog geen trouwakte van openbaar is (Trouwakten worden pas openbaar, 75 jaar na het jaar waarin werd getrouwd). Laat staan over nakomelingen, want geboorteakten gaan zelden of nooit verder dan tot en met 1912.

Dus, tja, of er zoveel aan die al bestaande stamboom toe gevoegd kan worden, ik betwijfel het, eerlijk geschreven.

Maar eerst dan nog wat gegevens over de ouders en broers en zussen van Antonia Maria Driessen.

Haar vader, Arnoldus Driessen wordt in Dreumel geboren, op 8 mei 1879. Moeder, Maria de Vree, op 9 augustus 1883, eveneens te Dreumel.

Het zal niemand verwonderen dat ze dus ook in Dreumel trouwen. Dat vindt plaats op 17 april 1907, onder de administratieve leiding van burgemeester Gerrit van Eijseren. Hij (de bruidegom) is dan 27, zij 23 jaren jong.

Ik ga eerst even zoeken in de Dreumelse geboorteregisters vanaf 1915 tot en met 1919 of er nog kinderen worden geboren in deze jaren. En … Johannes Wilhelmus blijkt de enige te zijn, die in deze periode werd toegevoegd aan dit gezin. Op 1 oktober 1918.

Verder staan deze akten nog in de persoonlijke dossiers van beide ouders. Grotendeels al verwerkt in die bestaande stamboom !

Ik ga maar eens beginnen met het samenvoegen van die bestaande stamboom en de gegevens die ik al achterhaald heb, en mogelijk nog ga achterhalen, van Antonia Maria Driessen. Ben benieuwd, toch wel weer!

Donderdag, 4 maart 2021: Gelukkig, het is gelukt. Om die originele stamboom van Helena Maria Driessen uit te breiden met de gegevens van Antonia Maria Driessen. Ik heb er alleen maar gegevens aan toe gevoegd en heb die originele stamboom exact zo gelaten als die was.

Eigenlijk rest me niets anders dan u die afbeelding te laten zien, want, wéér gelukkig, is het ook gelukt om er een afbeelding èn een *.PDF bestand van te genereren. Altijd een aangename verrassing als dat toch lukt, ondanks de uitgebreidheid en omvang van alle gegevens, in eerste instantie verwerkt en verzameld in een Powerpoint bestand. Hier is die afbeelding.

Waarschuwing : Het zal waarschijnlijk lang duren eer het *.PDF bestand opent. Het is een groot bestand ! Vandaar.


                                       TERUG NAAR BOVEN.