Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Vrijdag, 14 mei 1921. En de 13e is ook alweer voorbij. Voor velen de hemelvaartherdenking, voor anderen, mogelijk deels dezelfden, dauwtrappen. Dauwtrappen doe ik al, sinds zowat mensen- (maar met name mijn)heugenis, niet meer en naar een kerk gaan doe ik alleen maar omdat mijn vrouw daar begraven ligt en ik elke dag aldaar, aan het Kerkpad, een olielamp ga bijvullen.

Verheugd in m’n handen klappen omdat het een nationale vrije dag is, hoeft, sinds mijn pensionering, ook al niet meer en dus kan ik me gewoon bezig houden met de activiteiten waarmee ik gisteren gestopt ben. En die elke dag wéér voor herhaling in aanmerking komen. De afwisseling zit ‘em dan niet persé in andere activiteiten, maar in de uiteenlopende verschillen binnen de activiteiten, die ik toch al pleeg uit te voeren. Zo kwam ik er zojuist achter dat ik het bestandje nog moest maken om de teksten op mijn website mee te kunnen genereren. Normaliter begin ik daar elke stamboom mee, en deze keer is dus een first van een omgekeerde activiteit. Nu maak ik dat (dit) bestandje àchteraf, nadat ik de stamboom al heb samen gesteld.

De stamboom voor en over Johannes Franciscus Gerlag, zoon van … ja, ja … Johannes Franciscus Gerlag (de vader) en Allegonda Wilhelmina Mijdam (de moeder). Vader wordt te Dreumel geboren, op 6 februari 1866. Moeder wordt in Driel geboren en wel op 30 oktober 1880.

Onder de geboorteakten de huwelijksbijlagen, bestaande uit geboorte-register-uittreksels, van de gemeenten waar vader en moeder Gerlag-Mijdam werden geboren.

En daar weer onder een verklaring van een Dreumelse Burgerlijken Stand Ambtenaar dat de huwelijksafkondigingen te Dreumel hebben plaats gevonden, op 12 en 19 juni 1904.

Niks te vroeg. En waarschijnlijk omdat moeder Mijdam in Driel wordt geboren, wordt daar uiteindelijk ook getrouwd. Op 30 juni 1904. Zij is dan 23 en hij … ehhh … 38 jaren, respectievelijk jong en 15 complete jaren ouder.

Het is wel zo dat ze al een aantal kinderen hebben verwekt en gekregen, voordat ik met de stamboom ben begonnen voor de pas in 1914 geboren Johannes Franciscus. Hij had al een aantal broertjes en zusjes toen hij werd geboren en ik heb me vanzelfsprekend ogenblikkelijk af gevraagd of ik wellicht al een eerdere stamboom had gemaakt voor een achternaamgenoot. Het blijkt dat ik al drie eerdere stambomen heb gemaakt voor personen met dezelfde achternaam Gerlag :

07-04-1913 : Allegonda Wilhelmina Gerlag ;

08-04-1913 : Johannes Franciscus Gerlag ;

11-11-1913 : Josephus Wilhelmus Gerlag.

Ik heb uiteindelijk de laatste stamboom van en voor Josephus Wilhelmus Gerlag gekozen om daar de gegevens van Johannes Franciscus Gerlag aan toe te voegen.

En laat dat nu zowaar in redelijk korte tijd gelukt zijn. Ik aarzel dan ook niet langer en presenteer u graag deze compleet bij gewerkte stamboom. Oorspronkelijk samen gesteld voor Josephus Wilhelmus, maar nu bij gewerkt zodat deze stamboom nu ook en specifiek van toepassing is op en voor Johannes Franciscus Gerlag. Hier weer de afbeelding. En … het * .PDF bestand, best groot !!

 

                                          


TERUG NAAR BOVEN.