Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zondag, de allereerste november 2020 : Een mooi moment om te beginnen met de volgende stamboom, nu die van Gerrit van Alphen inmiddels op mijn website te zien is. Gerrit was de 15e persoon, die, vanaf begin 1914, in Dreumel werd geboren.

Petrus Joannes Antonius Croonen is de 16e en wordt geboren op dinsdag 7 april 1914. Net als de achternaam van Alphen, is de achteraan Croonen geen naam die je vaak tegen zult komen in Dreumelse contreien. 3 Vermeldingen heb ik slechts in mijn registraties staan.

De bovenste vermelding zijn de ouders van de andere twee vermeldingen. Vader Johannes Croonen en moeder Arnolda Hendrika Kusters hebben, samen met de geboorte van Petrus Joannes Antonius, twee kinderen voort gebracht.

In eerste instantie werd Vader Croonen geboren in Afferden, gemeente Druten. Op 28 februari 1880.

Moeder Arnolda Hendrika Kusters wordt wel in Dreumel geboren. Op 10 november 1877.

Het verbaasde niemand, althans in de tijd waarin zIJ leefden, dat ze gingen trouwen. Dat gebeurde op 25 mei 1912. In Dreumel, immers de geboorteplaats van de bruid.

Als getuigen bij deze trouwplechtigheid zijn ook aanwezig: 2 broers van de bruidegom, te weten Petrus Croonen, geboren te Afferden, op 25 oktober 1877, en Johannes Croonen, ook in Afferden geboren, op 28 februari 1880.

Als ook twee getuigen, die de broers zijn van de bruid. Arnoldus Lambertus Kusters wordt op 5 juli 1876 in Dreumel geboren. Zijn broer, Johannes Gerardus, ook te Dreumel geboren, maar dan op 24 september 1883.

De huwelijksakte wordt hoogst persoonlijk, en uitbundig als altijd, ondertekend door burgemeester Gerrit van Eijseren

(▼ bron : www.Tremele.nl).

Veel meer, voorafgaand aan het beginnen met de stamboom, heb ik niet te melden. Dus, vooruit met de geit …

Zondag, inmiddels alweer 8 november 2020 en we maken ons niet alleen meer (méér) zorgen over de ‘gewone’ corona, voor zover je die gewoon zou kunnen noemen, maar er is nu een variant op gedoken, in Denemarken. Een gemuteerde versie van het corona virus, dat eerst -nog niet gemuteerd- over gebracht werd van mens op nerts en die nu -en nu wèl gemuteerd- van nerts weer op de mens werd over gebracht. Denemarken heeft inmiddels besloten om alle 17 miljoen nertsen, die in het land gefokt en gehouden worden, af te laten maken. Denemarken is nu in een lockdown, in een poging alsnog dit virus, naast het 'normale' virus, onder controle te krijgen. Hoeveel mensen er al geïnfecteerd zijn in Denemarken is onbekend.

Hetgeen allemaal niets te maken heeft met de stamboom van en voor Petrus Joannes Antonius Croonen. Alhoewel, omdat je verondersteld wordt om zo min mogelijk te reizen en een bijkomende coronaregel (voor 2 weken) is, dat je met niet meer dan 2 mensen bij een ander huishouden op bezoek mag, betekent het dat je meer tijd hebt om langdurig thuis te zitten en ultieme pogingen moet doen om je daar zo nuttig mogelijk bezig te houden. Gelukkig heb ik mijn genealogische bespiegelingen, waar ik me dag èn nacht mee bezig zou kunnen houden, dus helemaal alleen overdag!

Ik ben heel tevreden met het eindresultaat van deze stamboom. Alweer bood Internet, maar zeker ook relevante archieven, heel veel informatie, waardoor ik gegevens kon vinden en verwerken, die ik bij lange na niet, en nooit, in m’n eigen registraties had op genomen.

Heeft u ooit geweten dat Clasina Catharina Gijsbers, echtgenote van Joannes Lambertus Kusters, op 4 november 2006, de prachtige leeftijd van 100 bereikte. Zij overlijdt tenslotte in Dreumel, op 23 mei 2007. Haar echtgenoot was haar al op 14 december 1980 voor gegaan. De website van Onlinebegraafplaatsen maakte het mogelijk om de juiste data te verwerken en ik heb een foto toegevoegd, die ik zelf lang geleden maakte op het R.K. Kerkhof bij de St.Barbara kerk. Waar ik destijds van àlle grafmonumenten foto’s maakte, maar ze nóóit ter beschikking heb gesteld aan Onlinebegraafplaatsen. De foto’s van dit kerkhof, die op die site staan, werden door anderen gemaakt.

Het heeft me al jarenlang verbaasd dat alle Nederlandse archieven géén huwelijksbijlagen hebben op genomen op hun sites. Terwijl die heel informatief kunnen zijn, vooral als het gaat over geboorte- en overlijdensdata van personen in kwestie. Gelukkig worden al die bijlagen wèl getoond op de website van Familysearch en ook al déze gegevens heb ik in mijn registraties verwerkt.

Ik laat u de uiteindelijke afbeelding weer zien, en voeg vanzelfsprekend ook het PDF bestand weer toe, geheel onderaan dit verhaal, behorend bij de stamboom van Petrus Joannes Antonius Croonen.

 

                                             



TERUG NAAR BOVEN.