Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

28 juli 2019 : Het is nu maandag, maar gisteren heb ik een bijzonder autoritje gemaakt. Dat was, vond ik tenminste, noodzakelijk omdat een foto van een grafmonument, dat ik wilde gebruiken in de stamboom van Gerrit Johannes van Leur, niet de volledige tekst liet zien van de personen die ik wilde toevoegen aan die stamboom.

Dit (▼) is die slechte foto op de website van 'Online-Begraafplaatsen' :

En tijdens dat ritje ben ik naar Dieden gereden en heb deze (▼) foto gemaakt, van hetzelfde grafmonument :

Leuk, om daar geweest te zijn en om weer eens streken van Nederland te zien en te ontdekken, waar ik nog niet eerder was geweest. Had u al eerder van Dieden gehoord, of Neerlangel. Bovenstaand grafmonument maakt deel uit van een indrukwekkend kerk-complex met een hele grote kerk erbij. Of eigenlijk, een hele grote kerk met een kerkhof erbij:

Na dat probleem opgelost te hebben en de stamboom van Gerrit Johannes van Leur op m’n website te hebben gepubliceerd, is het nu de beurt aan de daaropvolgende geboorteakte, die van Johannes Mathijs Salet. Hij wordt geboren op 16 februari 1913, en hij is zoon van Piet Salet en Anna Gerarda Luijpen. Ik heb, zag ik, al aardig wat verzameld van en over dit gezin, ook met data van Tremele.nl:

Ik ga aan de slag met deze nieuwe stamboom en ben, zoals altijd, uiterst nieuwsgierig waar het weer toe zal leiden. En hoeveel gegevens ik nog niet heb en hoeveel kan ik er nog achterhalen op Tinternet. Telkens weer een uitdaging die ik graag op pak.

..................

6 Augustus 2019 : En ja wel hoor, ook de stamboom van Johannes Mathijs Salet is, voor zover ik over data beschikte en heb kunnen vinden, klaar. Al direct aan het begin van het proces om additionele gegevens te vinden, kwam ik een zeer gedetailleerde stamboom over de Salet families tegen op internet. Een aanzienlijk aantal gegevens en data over deze families, waar ik niet zelf over beschikte, heb ik zodoende grotendeels kunnen ontlenen aan een Stamboom Parenteel, die Mw. M. Pleij-Salet zeer gedetailleerd heeft samen gesteld en op de site van Tremele heeft gepubliceerd. Erg veel dank voor al deze zeer relevante informatie. Dit is de link naar de website van dat parenteel :

https://www.tremele.nl/families/salet/Parenteel%20Salet.html#p18

Ook ten behoeve van deze stamboom ben ik weer op pad geweest en heb een grafmonument opgezocht op de Pastoor Zijlmanstraat in Beneden Leeuwen. En, hoe vaak ik deze kerk ook al gepasseerd ben via de Zandstraat, nog nooit had ik me in kunnen denken hoe gigantisch deze kerk eigenlijk is.

Ik heb dit grafmonument (▲) opgezocht, speciaal om betere foto’s van de twee personen te maken die daar werden begraven. Zodat ik ze ook zo in de Stamboom kon verwerken. Prachtig, als personen, die al heel lang geleden zijn overleden, op deze mooie manier toch nog herinnerd kunnen en mogen worden.

Een mooie stamboom, vooral als je die met foto’s, zelfs die van grafmonumenten, kunt verfraaien. Alleen maar tekst, gegevens en data trekt toch minder de aandacht dan foto’s. Ook daarvoor dank, Mw. M. Pleij-Salet. En, zeker niet in de laatste plaats, voor de fijne communicatie die we een kort poosje samen hebben gedeeld.

En als indrukwekkende kers op de taart, sinds hééél lange tijd, weer eens een overleden 100-jarige. Hij wordt benoemd met naam en toenaam, met zijn vrouw en kinderen, in onderstaande stamboom, -takken en –twijgen.