Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Het is inmiddels alweer zondag, 23 mei (2021) geworden. En daar waar het goed en heerlijk lenteweer zou behoren te zijn, is het koud, kil en regenachtig. Bepaald geen weer om er op de fiets op uit te trekken en wandelend alleen met regenjas en paraplu. Betekent wel dat het, toerend in m’n autootje met 25 km/u, aanzienlijk rustiger is op de dijken en landweggetjes en je ook aanzienlijk minder rekening hoeft te houden met die –meestal zeer irritante- race-fietsers, die er vast van overtuigd zijn dat ze geen handen uit hoeven te steken als ze van richting veranderen en er zeker niet minder van overtuigd zijn dat al het andere verkeer rekening moet houden met hen en zeker niet andersom.

De stamboom van Francis Louis de Jong is gisteren de openbaarheid in gepubliceerd en vandaag is het de beurt aan de 48e persoon die in 1914 in Dreumel werd geboren. Dat overkwam Johannes Hendrikus Jansen, die op donderdag 20 augustus 1914 in Dreumel werd geboren. De, althans tot in 1914, laatste telg van het gezin van vader Cornelus Jansen en moeder Johanna Gerlag. Niet onverstandig om gelijk maar even te checken of er na 1914 (t/m 1919) nog verdere nakomelingen werden voort gebracht … Kijk, Cornelis Johannes Jansen wordt op 11 april 1917 geboren. Ooit zal ik ook zijn stamboom gaan samen stellen … bij leven en welzijn !!

Deze akten staan in de persoonlijke dossiers van zowel vader als moeder Jansen-Gerlag.

(AG = Aangifte Geboorte ; DA = DoodAkte).

Ik zal nog gaan ervaren hoe het gaat met zoeken naar personen met de achternaam Jansen … of Janssen, of Janse. En Gerlag … of Gerlach. Ik heb al uit gezocht of ik van een al eerder samen gestelde stamboom gebruik zou kunnen maken en … dat kan zowaar. Johannes Franciscus Gerlag werd op 9 augustus 1914 geboren en de ouders van Johannes Hendrikus Jansen worden in deze stamboom genoemd. Daar ga ik op voort borduren. Nou ja, … borduren !!??

Woensdag, 26 mei 2021 en het is vandaag even, maar wel de hele dag, niet al te gemakkelijk om me te concentreren op deze activiteit. De woningstichting De Kernen laat vandaag, door de firma Kemkens, de bestaande CV gas installatie in mijn huurwoning omzetten naar een warmtepomp installatie. Heftige activiteit, waar veel tijd, deskundigheid & geld in gaat zitten.

De wijde wereld in toeren zit er dus vandaag ook niet in en het is dan ook geen al te groot wonder dat de meest recente stamboom, van en voor en over Johannes Hendrikus Jansen, inmiddels ook alweer klaar is. Ik heb me wel gerealiseerd dat ik niet eindeloos kan blijven volharden in het herhaaldelijk gebruiken van al eerder gemaakte stambomen, om er telkens nieuwe gegevens en data aan toe te voegen. Die stamboom bestanden worden op den duur te groot om er nog afbeeldingen en *.PDF bestanden van te kunnen maken en dan zal met een verse stamboom starten, de enige haalbare oplossing betekenen.

Hieronder de gegenereerde afbeelding, gevolgd door het *.PDF bestand.

 

                                          TERUG NAAR BOVEN.